Ben Middeldorp

Ben Middeldorp (1949) begon op 6-jarige leeftijd met orgellessen bij Peter van Boggelen en later bij Piet Kiel Jr. Na het behalen van zijn volledige onderwijsbevoegdheid studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium bij Stoffel van Viegen en Kees van Houten.

In 1977 wordt de studie afgerond met de Akte Schoolmuziek en v.w.b. het orgelspel met de Onderwijsbevoegdheid B + Einddiploma Solospel voor Uitvoerend Musicus.In 1997 was hij medeoprichter van het Protestants Kerkkoor ProCanTi en tot 2016 Cantor-organist van de St. Maartenskerk,


Op het Bätz-Witteorgel van de St.Maartenskerk geeft c.q. organiseert hij, samen met collega Jonathan Kooman, iedere eerste donderdag van de maand een orgel- of een orgel-plus-concert.

Buiten Tiel gaf hij orgelconcerten op diverse plekken in Nederland, België, Noord-Frankrijk, voormalig Oost-Duitsland, Zweden en Vancouver (Canada).

In zijn carrière was Ben Middeldorp dirigent van het koor Soli Deo Gloria in Langbroek, van het kerkkoor Oude Kerkwijk in Zeist en medeoprichter/dirigent (1980-1994) van het jongerenkoor Pacalis in Tiel.


Voor zijn verdienste in de muziekwereld van Tiel werd Ben Middeldorp in 2009 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.Luister naar Ben Middeldorp op Youtube

TVE Dirigent Begeleider Muziek Optredens  Gastenboek Contact